Matematik
Opgave om vektoer!
20. februar 2008 af
887 (Slettet)
Opgaven lyder således:
Vis, at punkterne A(-2,2), B(-1,-2), C(4,1) og D(3,5) udspænder et parallelogram. Find den spidse vinkel mellem dets diagonaler.
Jeg har fundet vektoerne AB, CD, BC og DA samt længden af disse og har dermed vist at de er lige lange, men hvordan viser jeg at de ligeledes er parallele!?
Længden af AB: sqrt(17)
Længden af BC: sqrt(34)
Længden af CD: sqrt(17)
Længden af DA: sqrt(34)
Som sagt hvordan viser jeg at de ligeledes er parallele. par vis?
Vis, at punkterne A(-2,2), B(-1,-2), C(4,1) og D(3,5) udspænder et parallelogram. Find den spidse vinkel mellem dets diagonaler.
Jeg har fundet vektoerne AB, CD, BC og DA samt længden af disse og har dermed vist at de er lige lange, men hvordan viser jeg at de ligeledes er parallele!?
Længden af AB: sqrt(17)
Længden af BC: sqrt(34)
Længden af CD: sqrt(17)
Længden af DA: sqrt(34)
Som sagt hvordan viser jeg at de ligeledes er parallele. par vis?
Svar #3
20. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Hvis der findes et tal k, som gør, at vektor_AB*k=vektor_CD er disse paralelle.
dvs. find k ud fra ovenstående.
dvs. find k ud fra ovenstående.
Svar #4
20. februar 2008 af 887 (Slettet)
AB(1,-4)*k=CD(-1,4) <=>
-4/4=-1=k
k=-1
AB(1,-4)*k <=> AB(1,-4)*-1=(-1,4)
Sådan?
-4/4=-1=k
k=-1
AB(1,-4)*k <=> AB(1,-4)*-1=(-1,4)
Sådan?
Skriv et svar til: Opgave om vektoer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
