Matematik

Vinkel mellem to vektorer

20. februar 2008 af Annette16 (Slettet)
Hvordan regnes vinklen mellem to vektorer, hvis man kun kender længden af dem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2008 af dnadan (Slettet)

andet må også kendes.

Skriv hele opgaven ned.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2008 af allan_sim

#0.
Det kan du ikke. De kan jo ligge i allemulige retninger.

Du har sikkert overset noget, som vi kan påpege, hvis vi ser hele opgaveteksten.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2008 af mathon

...hvis man kender længden af dem og deres skalarprodukt

V = cos^-1[(vektor_a*vektor_b)/(|a|*|b|)]

Svar #4
20. februar 2008 af Annette16 (Slettet)

lægden af vektor a=2, længden af vektor b =3, og vinklen mellem disse to vektorer = 60 grader.

Lægden af vektoren 2*vektor a + vektor b har jeg bestemt til sqrt(37).

Vinklen mellem vektoren 2*vektor a + vektor og vektor a ønskes bestemt:

HVordan?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2008 af mathon

eventuelle hjælpere kan konsultere samme opgave
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=473890

Svar #6
20. februar 2008 af Annette16 (Slettet)

I linket #26 forstår jeg ikke siderne i trekanten bliver:

|2*vektor_a| = 4
|2*vektor_b| = 3
|2*vektor_a + vektor_b| = sqrt(37)

Burde det ikke være:

|2*vektor_a| = 4
|2*vektor_b| = 6
|2*vektor_a + vektor_b| = sqrt(37)

? :S

Svar #7
20. februar 2008 af Annette16 (Slettet)

nej, det er da rigtigt det andet! min fejl

Skriv et svar til: Vinkel mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.