Matematik

ligning hjælp!

20. februar 2008 af masood (Slettet)
en funktion F er bestem ved:

f(x)= ln(x)-3x x>0

vi skal gøre rede for funtionens F maksimum og bestemme dette..!

hvordan gør vi det...?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Løs f'(x)=0 og vis, at der er tale om et maksimum.

Svar #2
20. februar 2008 af masood (Slettet)

dvs. at vi skal starte med at differentiere lignigen og derefter sætte det til 0... men hvad hvis der er flere punkter hvor f(x)= 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2008 af Jenssss (Slettet)

plot det og se hvilken en der er maksimummet

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2008 af gaderty (Slettet)

f´=0 giver dig 1/3 så mangler du bare fortegns øvelsen

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2008 af mathon

f'(x)= (1/x)-3 x>0

(1/x)-3>0, hvoraf
(1/x)>3
x1/3

konklusion:
for 00, hvorfor f(x) er monotont voksende
for x=(1/3), er f'(x)=0, hvorfor f(x) har vandret tangent
for x>(1/3), er f'(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende

f(x) har således maksimum for x=(1/3)

Skriv et svar til: ligning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.