Matematik
Hjælp Matematik definitionsmængder
20. februar 2008 af
LulliexD (Slettet)
Hej allesammen, jeg har et 'lille' problem, vi har slået hul på et nyt emne nemlig Funktioner og jeg er skam stadig lidt lost, selvom jeg har læst, læst og læst.
Har fået stillet 2 opgaver, håber nogle som kan guide/hjælpe mig igennem her :)
1).
a). f(x) = 1/3x-7
b). g(x) = 1/x^2-4x
c). h(x) = kvrd(-2x+4)
d). i(x) = kvrd(-x)
e). i(x) = kvrd(-x)
f). j(x) = 1/kvrd(2x-3)
opgave 2) (undskyld, men fatter nada af denné):
En funktion f er fastlagt ved grafen i margenen.
Aflæs Dm(f) og Vm(f)
Aflæs funktionsværdierne f(0), f(1), f(3), f(-1)
For hvilke værdier af er f(x) lig med 2?
Løs ved aflæsning ligningen f(x) = 1
- Ved godt i ikke kan se grafen, men hvis i evt. havde en idé o hvordan eller hvad jeg gør for at komme igang? ..
TUSIND TAK .
Har fået stillet 2 opgaver, håber nogle som kan guide/hjælpe mig igennem her :)
1).
a). f(x) = 1/3x-7
b). g(x) = 1/x^2-4x
c). h(x) = kvrd(-2x+4)
d). i(x) = kvrd(-x)
e). i(x) = kvrd(-x)
f). j(x) = 1/kvrd(2x-3)
opgave 2) (undskyld, men fatter nada af denné):
En funktion f er fastlagt ved grafen i margenen.
Aflæs Dm(f) og Vm(f)
Aflæs funktionsværdierne f(0), f(1), f(3), f(-1)
For hvilke værdier af er f(x) lig med 2?
Løs ved aflæsning ligningen f(x) = 1
- Ved godt i ikke kan se grafen, men hvis i evt. havde en idé o hvordan eller hvad jeg gør for at komme igang? ..
TUSIND TAK .
Svar #1
20. februar 2008 af Isomorphician
I a, b og f må nævneren ikke være lig 0.
I c, d og e må parentesen ikke være negativ.
I c, d og e må parentesen ikke være negativ.
Svar #2
20. februar 2008 af LulliexD (Slettet)
Hvad mener du med i a. b & f må n ikke være lig med 0? .. - det er de ikke elle..?
og i , d og e, der er der egentligt heller ikke et 'parrentes', men har jeg bare selv valgt at skrive EFTER Kvadratrodstegnet..
Så f.eks. hedder c'ern rigtigt:
h(x) = kvrd af -2x+4 ..
og i , d og e, der er der egentligt heller ikke et 'parrentes', men har jeg bare selv valgt at skrive EFTER Kvadratrodstegnet..
Så f.eks. hedder c'ern rigtigt:
h(x) = kvrd af -2x+4 ..
Skriv et svar til: Hjælp Matematik definitionsmængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
