Matematik
Bestemt koordinatsæt (rummet)
21. februar 2008 af
Christinana (Slettet)
OPGAVEN:
I et koordinatsystem i rummet er der givet en plan a med ligningen 2x-y+z+3=0, og en linje l med parameterfremstillingen (x,y,z) = (1,2,3) + t(1,-1,1).
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektion på a har koordinatsættet (-2,2,3).
Jeg er på bar bund i denne opgave. Et lille hint?
I et koordinatsystem i rummet er der givet en plan a med ligningen 2x-y+z+3=0, og en linje l med parameterfremstillingen (x,y,z) = (1,2,3) + t(1,-1,1).
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektion på a har koordinatsættet (-2,2,3).
Jeg er på bar bund i denne opgave. Et lille hint?
Svar #1
21. februar 2008 af Blaavand (Slettet)
Du kan gøre det, at du finder en normalvektor til planen, og så finder linjen gennem (-2,2,3) og langs normalvektoren. Det vil være en linje der er vinkelret på planen. Hvis du nu finder skæringspunktet mellem den nye linje og den linje du har en parameterfremstilling for, så har du fundet dit punkt.
Det kan godt være, at der findes smartere måder at gøre det på. Men det her burde virke.
Det kan godt være, at der findes smartere måder at gøre det på. Men det her burde virke.
Skriv et svar til: Bestemt koordinatsæt (rummet)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
