Fysik

en opgavel ''ysstråle gennem 10cm glasklods....''

21. februar 2008 af -Lisa (Slettet)
Opgaven lyder således:

En lysstråle sendes igennem en 10 cm bred glasklods, indfaldsvinklen er 40 grader.

1) beregn brydningsvinkelen.

2) beregn forskydning, d, strålen har fået efter passage af klodsen.

problemet er at jeg ikke ved hvordan jeg skal finde brydningsindekset, og derudover er jeg helt LOST i opg. 2

nogen der kan hjælpe?

forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2008 af mathon

brydningsindeks:
kronglas = 1,515
flintglas = 1,609

sin(i)/sin(b) = n

sin(b) = sin(i)/n= sin(40°)/n


når glastykkelsen er d og forskydning a
gælder

a = (d/cos(b))*sin(i-b)

Svar #2
22. februar 2008 af -Lisa (Slettet)

hvad med de 10 cm ?? hvad skal man gøre med dem?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2008 af mathon

d = 10 cm

a = ((10 cm)/cos(b))*sin(40°-b)

Svar #4
22. februar 2008 af -Lisa (Slettet)

Tak skal du ha :-)
god weekend

Skriv et svar til: en opgavel ''ysstråle gennem 10cm glasklods....''

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.