Matematik

Eksponentiel udvikling

23. februar 2008 af wARNOM (Slettet)
Hej.

Jeg skal aflevere en redegørelse om eksponentiel vækst, og i denne redegørelse skal jeg besvare følgende spørgsmål:

En eksponentiel udvikling på formen(formlen?) f(x) = a^x skærer i to punkter, som du uden at tegne den kan bestemme. Hvilke?

Jeg har brug for et svar, samt en begrundelse for det.

På forhånd tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2008 af mathon

...skærer HVAD i to punkter?...

Svar #2
23. februar 2008 af wARNOM (Slettet)

Jeg har absolut ingen anelse, jeg har skrevet spørgsmålet ordret af.

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2008 af mathon

f(x) = a^x
skærer

y-aksen i (0,1)

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2008 af ibibib (Slettet)

og linjen x=1 i punktet (1,a)

Svar #5
23. februar 2008 af wARNOM (Slettet)

Mange tak for svarene, men kan jeg få en begrundelse for hvorfor, så jeg også kan lære noget af det :)?

Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Har du ikke selv regnet efter?

Beregn f(0) og f(1).

Svar #7
23. februar 2008 af wARNOM (Slettet)

Nej, for jeg er desværre ikke særlig god til matematik, og ved ikke hvordan det regnes efter - jeg har det på c-niveau.

Brugbart svar (1)

Svar #8
23. februar 2008 af ibibib (Slettet)

f(0)=a^0=1
f(1)=a^1=a

Svar #9
23. februar 2008 af wARNOM (Slettet)

Det var mere simpelt end først anet, tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.