Matematik
opg uden hjælpemidler
24. februar 2008 af
royal-chika (Slettet)
funktion f er bestemt ved
f(x) = 7 ln x - 2x^2
en ligning for tangenten til grafen for f i punktet
P(1;f(1)) bestemmes.
Nogle der kan hjælpe ?
f(x) = 7 ln x - 2x^2
en ligning for tangenten til grafen for f i punktet
P(1;f(1)) bestemmes.
Nogle der kan hjælpe ?
Svar #1
24. februar 2008 af Sherwood (Slettet)
1. Bestem f(x)
2. f'(x)=a
3. y=ax+b, beregn b.
4. Forskrift for tangent.
2. f'(x)=a
3. y=ax+b, beregn b.
4. Forskrift for tangent.
Svar #6
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)
1. Beregn f(1)
2. Bestem f'(x)
3. Beregn f'(1)
4. indsæt i y=f'(1)*(x-1)+f(1) (tangentligningen)
2. Bestem f'(x)
3. Beregn f'(1)
4. indsæt i y=f'(1)*(x-1)+f(1) (tangentligningen)
Skriv et svar til: opg uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
