Fysik
Gravitation - opgave
24. februar 2008 af
kuerten15
To partikler P1 og P2 med faste positioner har masserne M1 henholdsvis M2, og de befinder sig i afstanden a fra hinanden. En tredje partikel P3 med massen m befinder sig på forbindelseslinjien mellem P1 og P2 i afstanden x fra P1. De eneste kræfter, der virker på P3, er gravitationskræfterne fra P1 og P2.
Jeg kan ikke finde ud af opgave c.
a) Bestem størrelsen af den resulterende kraft F på partiklen P3 udtrykt ved M1, M2, m, a, x og G hvor G er gravitationskonstanten.
Fres = -G(M1*m)/x^2+G(M2*m)/(a-x)^2
b) Idet vi antager at M2=4M1 skal man bestemme den position x0 hvor F=0.
Jeg sætter Fres=0 og får x0=a/3
c) Vi antager fortsar at M2=4M1 og desuden antager vi, at partiklen P3 befinder sig i hvile i positionen x0. Til et givet tidspunkt får partiklen P3 et ganske lille puf i retning mod P2, hvorefter P3 falder ind mod P2. Bestem den fart v, som partiklen P3 har i afstanden R fra P2, idet R < a-x0. Farten v skal udtrykkes ved G, M1, R og a.
Jeg kan ikke finde ud af opgave c.
a) Bestem størrelsen af den resulterende kraft F på partiklen P3 udtrykt ved M1, M2, m, a, x og G hvor G er gravitationskonstanten.
Fres = -G(M1*m)/x^2+G(M2*m)/(a-x)^2
b) Idet vi antager at M2=4M1 skal man bestemme den position x0 hvor F=0.
Jeg sætter Fres=0 og får x0=a/3
c) Vi antager fortsar at M2=4M1 og desuden antager vi, at partiklen P3 befinder sig i hvile i positionen x0. Til et givet tidspunkt får partiklen P3 et ganske lille puf i retning mod P2, hvorefter P3 falder ind mod P2. Bestem den fart v, som partiklen P3 har i afstanden R fra P2, idet R < a-x0. Farten v skal udtrykkes ved G, M1, R og a.
Skriv et svar til: Gravitation - opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
