Matematik
3 små matematikopgaver
24. februar 2008 af
hollak (Slettet)
Der står at skal bruge lommeregnen til at løse opgaverne her, men hvordan er det nu man taster det ind på en it89 lommeregner?
Et andengradspolynomium er givet ved f(x)= 2x^2-8x+6
*Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f.
Bestem monotoniforholdene for funktionen: f(x)= -x^3-3x^2+9x
Løs ligningen: (x+1)(x-1)(x^2+1)=0
En funktion f er bestemt ved
f(x)= x+1/x, x>0
Bestem den stamfunktion F til f , der opfylder, at F(1) = 3,5
Et andengradspolynomium er givet ved f(x)= 2x^2-8x+6
*Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f.
Bestem monotoniforholdene for funktionen: f(x)= -x^3-3x^2+9x
Løs ligningen: (x+1)(x-1)(x^2+1)=0
En funktion f er bestemt ved
f(x)= x+1/x, x>0
Bestem den stamfunktion F til f , der opfylder, at F(1) = 3,5
Svar #1
24. februar 2008 af Engkebøllen (Slettet)
hmm jeg kan da 2 af dem
topunktsopgaven:
Du skal først finde diskriminanten. derefter bare indsæt det i følgende.
x,y=(-b/2*a;-d/4*a og så har du et svar :)
den næstsidste.
indtast: solve((x+1)(x-1)(x^2+1)=0,x)
topunktsopgaven:
Du skal først finde diskriminanten. derefter bare indsæt det i følgende.
x,y=(-b/2*a;-d/4*a og så har du et svar :)
den næstsidste.
indtast: solve((x+1)(x-1)(x^2+1)=0,x)
Skriv et svar til: 3 små matematikopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
