Kemi

pH værdi af en opløsning

25. februar 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)
Jeg har her en opgave, er ved at selvstudere kemi, og mangler lige lidt hjælp til en opgave som lyder således:

Der afvejes 0,200 g NaOH opløses i vand io til 100 mL og dens pH værdi er 12,70.

10 mL af denne opløsning afpippetteres og fortyndes med vand op til 100 mL.

Beregn pH i den fortyndede opløsning??

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Da-ted (Slettet)

Da pH er en logaritmisk skala må det være nok at sige at pH = 11,7 når du har fortyndet 10 gange:)

Slipper du for at regne

Svar #2
25. februar 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

Okay, men hvordan kan jeg regne det ud??

Svar #3
25. februar 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

Har også en anden, hvis du har lyst til at hjælpe..

1,00 mL 65,0 w/w % HNO3 afmåles og fortyndes med vand op til 200 mL.

beregn fortyndingens pH??

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af Larsendrengen (Slettet)

#2 udregn [OH-] i din stamopløsning. Efter fortynding kan du udregne den nye [OH-] og dermed også pH.

#3 Du skal først finde densiteten for den koncentrerede salpetersyre.

Svar #5
25. februar 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

Måske er jeg lidt dum, men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre det endnu, selvstuderer så er lidt lost.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Find [OH-] ved [OH-] = 10^(-(14-pH)). Hvis du tager 10 mL af opløsningen, må n(OH-) være 1/10 af n(OH-). Udregn så [OH-] ved at dividere stofmængden med 110 mL, brug pH = 14 - pOH-

Skriv et svar til: pH værdi af en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.