Matematik
Lidt matematik
25. februar 2008 af
hollak (Slettet)
Her er nogle opgaver som jeg har svært ved at løse, så håber lidt på at der er nogen som kan forklare og hjælpe mig i menneskesprog.
En funktion f er bestemt ved f (x)= 5x-e^x, -4<_x<_8
*Hvordan bestemmer jeg funktionens maksimum?
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 1/2
*Udtryk z ved x. (den forstår slet ikke)?
En bestemt type af lukkede beholdere har form som et
retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet
retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan
beholder 100.
* hvordan angiv overfladearealet af en sådan beholder som
funktion af kateternes længde x.
En funktion f er bestemt ved f (x)= 5x-e^x, -4<_x<_8
*Hvordan bestemmer jeg funktionens maksimum?
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 1/2
*Udtryk z ved x. (den forstår slet ikke)?
En bestemt type af lukkede beholdere har form som et
retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet
retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan
beholder 100.
* hvordan angiv overfladearealet af en sådan beholder som
funktion af kateternes længde x.
Svar #1
25. februar 2008 af volcom1
hvis du skal løse funktionen f(x), finder du maximum ved at differentiere den og derefter løse f´(x)=0, hvis dette resultat er fx 4, så løser du funktionen for f(3) og f(5), dermed finder du ud af om det vendepunkt du har fundet er et maximum eller minimum.
Svar #2
25. februar 2008 af hollak (Slettet)
ja, det tror jeg forstår. Men ved ikke rigtigt hvordan jeg skal løse den førte opgave (der er tre opgaver af den samme slags af hver opgave). bare sådan jeg lige her et par eksempler
Svar #3
26. februar 2008 af hollak (Slettet)
Nogen der har mulighed for at hjælpe lidt? Det er nogle øvelser til i morgen.
Skriv et svar til: Lidt matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
