Fysik

Lodret frit fald

25. februar 2008 af shafh (Slettet)
Hej.
Sidder og prøver at konstruerer en simulation af et lodret fald i en (s, t)-graf hvor der tages højde for luftmodstand.
Jeg bruger formlen følgende formel:
http://peecee.dk/upload/view/100186
Er den ikke rigtig?

Problemet er at simulationen ikke er særlig realistisk. Så der må vel være et eller andet galt.

I kan se mine udregninger af simulationen her:
http://peecee.dk/upload/view/100185

Håber noget kan hjælpe med at finde ud af hvad jeg gør forkert

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Er k/m negativ eller positiv? (stiger eller falder a)

Det er hele a, der skal multipliceres med t^2, sæt en parentes rundt om (g+k/m*v)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Så lige dit resultat.

Du beregner v uden luftmodstand og bruger denne hastighed til beregning af S.

Du skal løse det som en differentialligning

Svar #3
25. februar 2008 af shafh (Slettet)

Jamen jeg har da en parantes rundt om a!
Det der med om k/m er negativ eller positiv. I det eksempel jeg har lagt ud er k=2 og m=50
Er det mere normalt at k er negativt? Har sidder og prøvet t simulerer med en negativ k værdi hvilket gav et meget bedre resultat. 245 meter på 9 sekunder er det ikke realistisk?

Svar #4
25. februar 2008 af shafh (Slettet)

Hvordan skal jeg løse det som differentialligning?
Kan du ikke kommer med et eksempel. Er rimelig lost...

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

hastighedsændringen dv/dt er normalt g, men i dit tilfælde er den g+k/m*v (hvor g er negativ)

Svar #6
25. februar 2008 af shafh (Slettet)

Ja men hastighedsændringen afhænger jo af v, men hvad er v så? :P

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

dv/dt=g+k/m*v

Skriv et svar til: Lodret frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.