Matematik
opstilling af matematisk udtryk
26. februar 2008 af
KristinaDue (Slettet)
Jeg er simpelthen frygtelig dårlig til at opstille ligninger så håber på noget hjælp.
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder med 2,45 % pr. år. et laboratorium indkøber 7 g af stoffet.
indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvorledes mængden af strontium 90 ændrer sig med tiden
___________________________________________________
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder med 2,45 % pr. år. et laboratorium indkøber 7 g af stoffet.
indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvorledes mængden af strontium 90 ændrer sig med tiden
___________________________________________________
Svar #1
26. februar 2008 af mathon
m = 7*a^t
m1 = 7*a^t1
0,9755*m1 = 7*a^(t1+1)
0,9755*m1 = a*(7*a^t1) = a*m1, hvoraf
0,9755*m1 = a*m1, som efter division med m1 giver
0,9755 = a, hvilket vil
sige
m = (7 g)*0,9755^t, når m måles i gram og t måles i år
T½ = ln(1/2)/ln(0,9755)
m1 = 7*a^t1
0,9755*m1 = 7*a^(t1+1)
0,9755*m1 = a*(7*a^t1) = a*m1, hvoraf
0,9755*m1 = a*m1, som efter division med m1 giver
0,9755 = a, hvilket vil
sige
m = (7 g)*0,9755^t, når m måles i gram og t måles i år
T½ = ln(1/2)/ln(0,9755)
Svar #2
26. februar 2008 af the ninja (Slettet)
y = mængden af stof x = antal år efter 2004
y = 7(1-0.0245)^x
y = 7(1-0.0245)^x
Svar #3
26. februar 2008 af KristinaDue (Slettet)
tak
men hvordan ved i lige at ligningen skal være af den form??
men hvordan ved i lige at ligningen skal være af den form??
Skriv et svar til: opstilling af matematisk udtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
