Matematik

Opgave om proportionalitet

26. februar 2008 af nightvisionz (Slettet)
Om 3 variabler, x, y og z, oplyses følgende:
1) z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3.
2) x og y er omvendt proportionale.
3) y er 10 når x er 0.5

Udtryk z ved x.

Hvordan gør jeg dette?

Jeg ved vel følgende:
y = k / x
y = k * z (eller er det z = k * y?)

K må vel nødvendigvis være 3?

Svar #1
26. februar 2008 af nightvisionz (Slettet)

Okay, x og y er omvendt proportionale, dvs

x * y = k
=>
10 * 0,5 = 5

Så er k = 5

Men hvad betyder proportionalitetsfaktoren så?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2008 af QaZZaQ

z=k*y

y=c/x;

z=k*c/x


Svar #3
26. februar 2008 af nightvisionz (Slettet)

Så skal jeg lige høre hvad c er :) Er det c som er proportionalitetsfaktoren, eller er det k som er det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2008 af QaZZaQ

k=3, c=5

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2008 af QaZZaQ

Det er to forskellige konstanter. Den ene konstant får du opgivet, den anden udregner du som gjort med informationerne fra 3)

Svar #6
26. februar 2008 af nightvisionz (Slettet)

Jeps, også det jeg regnede med :)

z=3*y

y=c/x (c = y * x => c = 10 * 0,5 = 5)

z=15/x

Tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: Opgave om proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.