Matematik
2. gradspolynomium
27. februar 2008 af
bobop (Slettet)
Hej derude jeg ligger inde med en svær opgave jeg ikke kan finde ud af. Kan nogen hjælpe mig godt og grundigt m. forklaring?
------------------------------------------------------
Om et 2.gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.
Opskriv en forskrift for polynomiet.
-----------------------------------------------------
Vh. Niels
------------------------------------------------------
Om et 2.gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.
Opskriv en forskrift for polynomiet.
-----------------------------------------------------
Vh. Niels
Svar #1
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)
et hint:
f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)
a findes ved indsættelse af dine rødder og det andet punkt.
f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)
a findes ved indsættelse af dine rødder og det andet punkt.
Skriv et svar til: 2. gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
