Matematik

Matematik hjælp tak :) (Haster)..

27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)
Hej. Der er nogle matematiske opgaver som jeg ikke ved rigtigt hvordan skal håndteres, kan nogle evt. hjælpe mig igang? (:

OPGAVER:
1).
1. 1f(x) = kvrd af x
2. 2f(x) = kvrd af x-2
3. 3f(x) = kvrd af 4-x
4. 4f(x) = kvrd af x^2-4x+3
5. 5f(x) = (1)/(x)
6. 6f(x) = (1)/(2x-4)
7. 7f(x) = (1)/(x^2-5x+4)
8. 8f(x) = (7)/(kvrd af 2x-4)

2). En funktion er givet ved :
f(x) = kvrd af 2x^2+7x
a). Udregn f(0), f(1), og f(-20)
b). Løs ligningen f(x) = 0

3). Tegn en graf for en funktion f, der har følgende egenskaber:

Dm(f) = ]-4,3] max f(x) = 4
Vm(f) = [-2,4] minf(x) = -3

Tegn kun én graf.

MAAANGE TAK FOR ALT HJÆLP,..

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)

1) Hvad er det du skal?

2) indsæt 0 i stedet for x, herefter 1 og -20

0=kvrd af 2x^2+7x
<=>
0=2x^2+7x

Løs denne andengradsligning(et hint: sæt x udenfor parentes og brug nulreglen)

3) Du får max og minimum for funktionen, samt definitonsmængden(på x-aksen) og værdimængden(på y-aksen)

tegn.

Svar #2
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Okaii.. sorry;
1). Bestem definitionsmængden for hver af følgende funktioner ..

dnadan?. - Er det muligt at få uddybbet lidt mere tak, desværre er jeg ikke helt med.

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)

1) Ved alle skal du overveje følgende:
- Må man dividere med 0, hvis ikke, find de værdier af x, hvormed nævneren bliver nul, disse er ikke med i Dm
- Må man taget kvadratroden af et negativt tal? Hvis ikke, find de værdier af x, hvor du tager kvadratroden af et negativt tal, disse er ikke med i Dm

2)f(0)=kvrd af 2*0^2+7*0 =...
på samme måde regnes f(1) og f(-20)

Svar #4
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Jamen forstår ikke helt endnu f.eks. i 1'eren:

1. 1f(x) = kvrd af x
Der står jo bare kvadratroden af 'x', vi ved jo ikke om det er et negativt tal?? - og nej, man må IKKE tage kvadratroden af et negativt tal ..?
Hvad er svaret så?

Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Du sørger for, at x>=0 !

Svar #6
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Ah så det vil sige at svaret er :
[0;uendelig[ .

2'ern f.eks.:
2. 2f(x) = kvrd af x-2
Er svaret så = 0? (fordi der er et negativt tal efter x?..)

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)

løs uligheden: x-2>=0, så vil du få definitionsmængden.

Svar #8
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

x-2>=0 =
x(-2)-(-2)> 0(-2)
x > -2

- er dette korrekt .. plz sig ja :-) ?

Svar #9
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Nej retter lige:

x(-2)+2 > 0+2
x > 2 .

Brugbart svar (1)

Svar #10
27. februar 2008 af Isomorphician

pas på dine parenteser, men #9 er korrekt

Svar #11
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

wee :D
Ja, skal jeg nok, men #10 ? ..

Hvor bliver = (ligmed-tegnet) af når jeg herfra:
x-2>=0, løser uligheden og får

x > 2 ? ..

Brugbart svar (1)

Svar #12
27. februar 2008 af Isomorphician

Tjah, det glemmer du nok at skrive.
x må godt være lig 2 men ikke mindre, da kvrod(0) giver et reelt resultat.
Så det rigtige svar er x >= 2

Svar #13
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Kan jeg få nogen til at kigge på denne opgave:

3. 3f(x) = kvrd af 4-x
= 4-x=0
= -4+4-x = 0+4
= -x = 4
---------> Hvad gør jeg her så? .

Brugbart svar (1)

Svar #14
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)

4-x>=0
<=>
4>=0

...

Svar #15
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

wow, Ok 2 spørgsmål? .
- Hvornår ved du hvilket tidspunkt du skal bruge: >, <, eller = ,
Og hvor blev x'et af i :


4-x>=0
<=>
4>=0
..

Brugbart svar (1)

Svar #16
27. februar 2008 af Isomorphician

udtrykket under kvrod må aldrig være negativt og dermed skal det være større eller lig 0.
Det var en skrivefejl i #14
4 >= x

Svar #17
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Så det vil sige :

f(x) = kvrd af 4-x = 4-x>=0 = 4>=x = ]-Uendeligt;4] = Svaret ..

Og i denne opgave:

5. 5f(x) = (1)/(x) = hvad gør jeg ved brøk ? ..

Brugbart svar (1)

Svar #18
27. februar 2008 af Isomorphician

Hvad må du aldrig aldrig ALDRIG dividere med?

Svar #19
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

ALDRIG divider med 0 :-)

Svar #20
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

men der er jo intet i opgaven:
5. 5f(x) = (1)/(x

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 55 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.