Fysik

bestem temperaturen

27. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Jeg skal bestemme temperaturen i denne opgave. Jeg har fået angivet at lydens fart i luften er 337m/s.
Jeg har ikke lige lyst til, at skrive alle mellemregningerne ind, men håber alligevel, at der er nogen der vel tjekke efter om opgaven er rigtig.

Jeg har fået:
T = 282,9124K

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2008 af mathon

ved brug af den tilnærmede formel:
fås

v = [331 + (0,6 C^(-1))*t]m*s^(-1)

337 m/s = [331 + (0,6 C^(-1))*t]m/s

(337-331) m/s = [(0,6 C^(-1))*t]m/s

6 = (0,6 C^(-1))*t

t = 6/(0,6 C^(-1)) = 10C svarende til 283K

Skriv et svar til: bestem temperaturen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.