Matematik

ligninger . hjælp! ;)

28. februar 2008 af 100292 (Slettet)
hej. håber nogle af jer vil hjælpe mig i gang med disse opgaver, for jeg forstår dem ikke rigtig.

løs ligningerne
1. (4x-22)(5x+22)=0 , kan det passe at den er = x=5,5 eller x=4,4 (altså nulreglen) ?

2. 2x^2-37=61
3. 38*x^1,4 =109

ligningsystem
a) sine har 31 mønter, hvoraf nogle er tokroner og femkroner. den samlede værdi af mønterne er 119 kr.
hvor mange mønter af hver slags har hun? opstil et ligingssystem (to ligninger med to ubekendte) og find svaret ud fra ligningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2008 af sigmund (Slettet)

ad 1) Ja, det er korrekt.
ad 2) Isoler x: Læg 37 til på begge sider; divider med 2 på begge sider; tag kvadratrod på begge sider; husk, der er to løsninger!
ad 3) Divider med 38 på begge sider; opløft i 1/(1.4) på begge sider, og x står tilbage på den ene side og et tal på den anden.
ad a) Kald antal tokroner for t og antal femkroner for f; så er t+f=31 og 2*t+5*f=119. Løs dette ligningssystem (isoler t i den første; sæt ind i den anden, og isoler f; t følger så direkte fra den første).

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2008 af princess-my father is the king of kings (Slettet)

ad1) Jeg får den altså til x=5,5 (altså enig) og x=-4,4 (altså ikke enig)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2008 af sigmund (Slettet)

Ja, ja, selvfølgelig er det x=5.5 og x=-4.4 i den første.

Svar #4
29. februar 2008 af 100292 (Slettet)

forstår ikke rigtig hvordan man skal gøre det.
hvordan er det nu man isolerer x i opg.2?

Svar #5
29. februar 2008 af 100292 (Slettet)

nogle som kan hjælpe?
det haster lidt.

Svar #6
29. februar 2008 af 100292 (Slettet)

i opgave 2 er det så rigtigt at den = x=7 ??
men i siger der er to løsninger , forstår det ikke. forstår ikke hvordan man regner det ud. '

er der en som vil være rigtig sød at hjælpe mig? ;)

Svar #7
01. marts 2008 af 100292 (Slettet)

hjææælp - please ;)

Skriv et svar til: ligninger . hjælp! ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.