Matematik
Gået i stå please hjælp
28. februar 2008 af
Rasie (Slettet)
1) En ny bil koster 120000kr. værdien nedskrives hvert år med 15% på selvangivelsen. Angiv vækstraten for bilen værdi.
Hvad er bilen nedskrevet til efter 2 år? efter 5 år? efter 10 år?
Angiv en regneforskrift for den funktion, der angiver bilens værdi på selvangivelsen x år efter anskaffelsen.
2) Om en eksponentiel udvikling g ved man, at g(0)=34,2 og at den 2-årlige vækstrate er 22,3%. Angiv en regneforskrift for g.
3) om funktionen f(x) = bax oplyses, at f(0)=7, og at funktions værdien f(x) tredobles, nr x øges med ?x=9. Bestem tallene a og b
kan overhovedet ikke finde ud af det vil i ikke nok hjælpe hurtigt, det skal laves til i morgen,, please
Hvad er bilen nedskrevet til efter 2 år? efter 5 år? efter 10 år?
Angiv en regneforskrift for den funktion, der angiver bilens værdi på selvangivelsen x år efter anskaffelsen.
2) Om en eksponentiel udvikling g ved man, at g(0)=34,2 og at den 2-årlige vækstrate er 22,3%. Angiv en regneforskrift for g.
3) om funktionen f(x) = bax oplyses, at f(0)=7, og at funktions værdien f(x) tredobles, nr x øges med ?x=9. Bestem tallene a og b
kan overhovedet ikke finde ud af det vil i ikke nok hjælpe hurtigt, det skal laves til i morgen,, please
Svar #1
28. februar 2008 af Isomorphician
1: værdi efter et år = 120000*(1-0,15)
Værdi efter x år : f(x) = 120000*(1-0,15)^x
Indsæt nu 2, 5 og 10 på x's plads
Værdi efter x år : f(x) = 120000*(1-0,15)^x
Indsæt nu 2, 5 og 10 på x's plads
Svar #2
28. februar 2008 af Isomorphician
2: Du skal finde en forskrift til en funktion af denne type : b*a^x
g(0) = dit begyndelsessted = b
g(2) = 34,2*1,223 = 41,8266.
Nu har du to punkter, og så kan du finde a:
a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
g(0) = dit begyndelsessted = b
g(2) = 34,2*1,223 = 41,8266.
Nu har du to punkter, og så kan du finde a:
a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
Svar #3
28. februar 2008 af Isomorphician
3: se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=479438
Skriv et svar til: Gået i stå please hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
