Matematik
Haster :( Procentvis ændring... ?
28. februar 2008 af
miss13 (Slettet)
Hej alle! Sidder og prøver på at lave en mat. afl som jeg skal aflevere imorgen, men fatter bare minus af denne her opgave..
I et vedproducerende skovbrug er langsigtet planlægning nødvendig, idet
f.eks. en bøg fældes, når den er 90-120 år. I en redegørelse fra 1983 skriver
skovstyrelsen til miljøministeriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget
siden 1930’erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive
reduceret med 0;9% pr. år, hvis udviklingen fra årene før 1983 fortsætter.
I det følgende antages, at skovstyrelsens forudsigelse holder.
1. Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret
med i år 2083 sammenlignet med arealet i 1983?
Jeg forstår slet ikke hvad jeg skal gøre, nogen der kan hjælpe mig? Pleas..
I et vedproducerende skovbrug er langsigtet planlægning nødvendig, idet
f.eks. en bøg fældes, når den er 90-120 år. I en redegørelse fra 1983 skriver
skovstyrelsen til miljøministeriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget
siden 1930’erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive
reduceret med 0;9% pr. år, hvis udviklingen fra årene før 1983 fortsætter.
I det følgende antages, at skovstyrelsens forudsigelse holder.
1. Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret
med i år 2083 sammenlignet med arealet i 1983?
Jeg forstår slet ikke hvad jeg skal gøre, nogen der kan hjælpe mig? Pleas..
Svar #2
28. februar 2008 af cepta (Slettet)
Ja.
Hvis arealet aftager med 0,9 % pr år så svarer det til at man har 99,1 % tilbage= 0,991.
År 1983 er udgangspunktet som vi sætter til at være 100.
100*)0,991^100 = 40,49 % vil der være tilbage i forhold til 1983.
100 - 40,94 = ca. 60 % Altså arealet vil være reduceret med 60 % i 1983.
Derefer bruger du halveringstiden til at finde ud af hvor meget det bliver halveret til.
T1/2= log(1/2)/log(a)
resulatet plusser du med 1983 og så får du i hvilket år arealet vil blive halveret.
Hvis arealet aftager med 0,9 % pr år så svarer det til at man har 99,1 % tilbage= 0,991.
År 1983 er udgangspunktet som vi sætter til at være 100.
100*)0,991^100 = 40,49 % vil der være tilbage i forhold til 1983.
100 - 40,94 = ca. 60 % Altså arealet vil være reduceret med 60 % i 1983.
Derefer bruger du halveringstiden til at finde ud af hvor meget det bliver halveret til.
T1/2= log(1/2)/log(a)
resulatet plusser du med 1983 og så får du i hvilket år arealet vil blive halveret.
Svar #6
28. februar 2008 af cepta (Slettet)
Hov nej!
Det er vist mig der har forvirret dig undskyld!
100*)0,991^100 = 40,49 % vil der være tilbage i forhold til 1983.
100 - 40,94 = ca. 60 % Altså arealet vil være reduceret med 60 % i 1983.
Det er resultatet.
Det er vist mig der har forvirret dig undskyld!
100*)0,991^100 = 40,49 % vil der være tilbage i forhold til 1983.
100 - 40,94 = ca. 60 % Altså arealet vil være reduceret med 60 % i 1983.
Det er resultatet.
Svar #9
20. marts 2008 af sahar8 (Slettet)
jeg o9s forvirret nu ....... hvad er så svaret på den sidste spg.. altså "I hvilket år vil arealet af privat bøgeskove være halvt så stort som i 19183?
Skriv et svar til: Haster :( Procentvis ændring... ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
