Fysik
arbejde
29. februar 2008 af
martin232 (Slettet)
Man kan vise at der gælder:
Delta(ekin)=arbejde=½*m*v^2 slut - ½ * m * v^2 start
Vis ovenstående formel gælder ved at bruge følgende ligninger
v^2 slut = v^2 start + 2 * a * s og
Fres=m*a
Delta(ekin)=arbejde=½*m*v^2 slut - ½ * m * v^2 start
Vis ovenstående formel gælder ved at bruge følgende ligninger
v^2 slut = v^2 start + 2 * a * s og
Fres=m*a
Svar #1
29. februar 2008 af JesperJuul (Slettet)
Fres=m*a <=> Fres/m=a
Substituer:
v^2 slut = v^2 start + 2 * a * s
<=>
v^2 slut = v^2 start + 2 * Fres/m * s
Gang med m:
m*v^2 slut = m*v^2 start + 2 * Fres * s
Gang med ½:
½*m*v^2 slut = ½*m*v^2 start + Fres * s
Minus med ½*m*v^2 start:
Fres * s = ½*m*v^2 slut - ½*m*v^2 start
Defintion på arbejde er F*s, så:
A = ½*m*v^2 slut - ½*m*v^2 start
...
Hvad jeg er mere interesseret i er, hvorfor ligningen
v^2 slut = v^2 start + 2 * a * s
kommer? Nogen idé?
Substituer:
v^2 slut = v^2 start + 2 * a * s
<=>
v^2 slut = v^2 start + 2 * Fres/m * s
Gang med m:
m*v^2 slut = m*v^2 start + 2 * Fres * s
Gang med ½:
½*m*v^2 slut = ½*m*v^2 start + Fres * s
Minus med ½*m*v^2 start:
Fres * s = ½*m*v^2 slut - ½*m*v^2 start
Defintion på arbejde er F*s, så:
A = ½*m*v^2 slut - ½*m*v^2 start
...
Hvad jeg er mere interesseret i er, hvorfor ligningen
v^2 slut = v^2 start + 2 * a * s
kommer? Nogen idé?
Svar #2
01. marts 2008 af Jerslev (Slettet)
#1: Den fremkommer ved at eliminere t fra de tre normale ligninger for konstant acceleration. ;)
Skriv et svar til: arbejde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
