Matematik
En cirkel har ligningen: x^2-14x+y^2+4=0
26. august 2004 af
zara05 (Slettet)
En cirkel har ligningen: x^2-14x+y^2+4=0
1) Bestem centrum C og radius r for cirklen.
2) Beregn koordinaterne til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets 1. og 2. akse.
3) Gør rede for, at linjen L med ligningen y=-1/2x-4 er en tangent til cirklen.
4) En linje n går gennem C og står vinkelret på linjen L.
Bestem ligningen for n.
5) Bestem dernæst koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen n.
mit bud på 1. spørgsmål er dette:
(x-7)^2+(y-0)^2=45
og det udgør en cirkel med (7,0) og radius er (kvadratrod 45).......
2. spørgsmål er at for at finde skæringen med 1.akse sætter jeg y=0 og med 2.akse sætter jeg x=0......men
probemet er: hvordan sætter jeg det ind? pleaseee help me.....
kan heller ikk gå videre med de andre spørgsmål, håber I vil hjælpe....
På Forhånd Tak.....
1) Bestem centrum C og radius r for cirklen.
2) Beregn koordinaterne til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets 1. og 2. akse.
3) Gør rede for, at linjen L med ligningen y=-1/2x-4 er en tangent til cirklen.
4) En linje n går gennem C og står vinkelret på linjen L.
Bestem ligningen for n.
5) Bestem dernæst koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen n.
mit bud på 1. spørgsmål er dette:
(x-7)^2+(y-0)^2=45
og det udgør en cirkel med (7,0) og radius er (kvadratrod 45).......
2. spørgsmål er at for at finde skæringen med 1.akse sætter jeg y=0 og med 2.akse sætter jeg x=0......men
probemet er: hvordan sætter jeg det ind? pleaseee help me.....
kan heller ikk gå videre med de andre spørgsmål, håber I vil hjælpe....
På Forhånd Tak.....
Svar #1
26. august 2004 af frodo (Slettet)
"probemet er: hvordan sætter jeg det ind?"
x=0: du skriver 0, der hvorder står x
y=0: du skriver o, der hvor der står y
3)hvis du sætter y=-1/2x-4 ind i cirklensligning, får du en ny ligningsom du kan løse mht.x derudover finder du den dertilsvarende y-værdi v.h.a linjens ligning.
Hvis du kun får en x-værdi, må du konkludere at linjen er tangent til ligningen!
4)du kan finde hældningskoefficienten v.h.a. formlen for ortogonale linjer, og du kender et punkt C.. Beregn linjens ligning herudfra
5)samme fremgangsmåde som i 3) blot får du 2 x-værdier..
Jeg vil jo ikke lave dine lektier, men hvis du stadig har problemer må du skrive igen!
x=0: du skriver 0, der hvorder står x
y=0: du skriver o, der hvor der står y
3)hvis du sætter y=-1/2x-4 ind i cirklensligning, får du en ny ligningsom du kan løse mht.x derudover finder du den dertilsvarende y-værdi v.h.a linjens ligning.
Hvis du kun får en x-værdi, må du konkludere at linjen er tangent til ligningen!
4)du kan finde hældningskoefficienten v.h.a. formlen for ortogonale linjer, og du kender et punkt C.. Beregn linjens ligning herudfra
5)samme fremgangsmåde som i 3) blot får du 2 x-værdier..
Jeg vil jo ikke lave dine lektier, men hvis du stadig har problemer må du skrive igen!
Svar #3
26. august 2004 af P3X-018 (Slettet)
Fik du ikke hjælp til opgave før:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=47519
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=47519
Svar #4
26. august 2004 af frodo (Slettet)
#2: Nej!
første problem:
x^2-14x+y^2+4=0 <=>
(x-7)^2-49+(y-2)^2-4 + 4=0 <=>
(x-7)^2 + (y-2)^2 =49
altså:
C(7,2) og radius =sqrt(49)=7
Kan du følge det??
første problem:
x^2-14x+y^2+4=0 <=>
(x-7)^2-49+(y-2)^2-4 + 4=0 <=>
(x-7)^2 + (y-2)^2 =49
altså:
C(7,2) og radius =sqrt(49)=7
Kan du følge det??
Skriv et svar til: En cirkel har ligningen: x^2-14x+y^2+4=0
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
