Matematik
matematik hjælp?
01. marts 2008 af
nåna (Slettet)
Nogen der kan hjælpe en smule?
Fosforkoncentrationen (målt i µg fosfor pr. liter) i Kruså Sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i
2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er
eksponentielt aftagende.
a) Benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i
2010.
b) Fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010, hvis man i stedet
for en eksponentiel model benytter en lineær model, og kommentér resultatet.
I en trekant ABC er a =6,7 , A=56grader og B=43grader.
a) Bestem c samt arealet af trekanten. Skal jeg her bruge siunsrelationen: a/sinA=c/sinC? 6,7/sin56=c/sin81=8,092
b) Bestem længden af medianen
1/2*6,7*8,092*sin(43)= 22,5
Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen
ax^2+2x+c=0, a må ikke vær 0
har netop én løsning.
En funktion f er bestemt ved
F(x)= 2x+e^3*x
Bestem f’ =(0)
Fosforkoncentrationen (målt i µg fosfor pr. liter) i Kruså Sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i
2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er
eksponentielt aftagende.
a) Benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i
2010.
b) Fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010, hvis man i stedet
for en eksponentiel model benytter en lineær model, og kommentér resultatet.
I en trekant ABC er a =6,7 , A=56grader og B=43grader.
a) Bestem c samt arealet af trekanten. Skal jeg her bruge siunsrelationen: a/sinA=c/sinC? 6,7/sin56=c/sin81=8,092
b) Bestem længden af medianen
1/2*6,7*8,092*sin(43)= 22,5
Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen
ax^2+2x+c=0, a må ikke vær 0
har netop én løsning.
En funktion f er bestemt ved
F(x)= 2x+e^3*x
Bestem f’ =(0)
Svar #1
01. marts 2008 af nåna (Slettet)
nogen der lige kan hjælpe med i gang? har nogenlunde styre på opgaverne undtagen de to sidste+ den sidste opgave i den tredjesidste opg. (kan ikke huske hvordan man bestemte medianen)
Svar #2
02. marts 2008 af ibibib (Slettet)
En andengradsligning har netop én løsning når diskriminanten er 0.
b²-4ac=0
2²-4ac=0
Fortsæt selv...
Hvis f(x)=2x+e^(3x) så er f '(x)=2+3e^(3x).
Her er to regneregler benyttet
1. (f+g) '(x) = f '(x)+g '(x).
2. e^(kx) '=ke^(kx).
b²-4ac=0
2²-4ac=0
Fortsæt selv...
Hvis f(x)=2x+e^(3x) så er f '(x)=2+3e^(3x).
Her er to regneregler benyttet
1. (f+g) '(x) = f '(x)+g '(x).
2. e^(kx) '=ke^(kx).
Skriv et svar til: matematik hjælp?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
