Fysik

farlig opgave: kogeplde

02. marts 2008 af reinholdt_w (Slettet)
Hej folkens. Jeg håber i ville hjælpe mig med at løse denne her opgave. På forhånd mange tak.

En kogeplade til 230 V indeholder to tråde med resistanserne 45,5 ohm og 75,0 ohm. Trådene kan med en omskifter forbindes til elnettet enkeltvis eller koblet sammen i serie eller parallel.
Jeg skal nu beregne de mulige resistanser af kogepladen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Hvad har du lært om henholdsvis serie- og parallelforbindelser af resistanser???

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af Mestertyv (Slettet)

Ækvivalentmodstanden af en serieforbindelse er givet ved R = R1 + R2

Ækvivalentmodstanden af en parallelforbindelse er givet ved:
R = 1/( (1/R1) + (1/R2) )

Svar #3
02. marts 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Mener du ohms lov?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

#3 Tror ikke den kaldes ohms lov... Kan ikke lige huske det, er et stykke tid siden jeg har haft om det emne (en gang i 1. g)...
I serie:
R = R1 + R2
Parallel:
1/R= 1/R1 + 1/R2

Svar #5
02. marts 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad jeg skal i denne her opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Du skal finde den totale resistans ved serie henholdsvis parallelforbindelse... Det er det du skal bruge formlerne til...

Svar #7
02. marts 2008 af reinholdt_w (Slettet)

hvad er R1 og R2?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

R1 = Resisstans 1, R2 = Resistans 2...

Svar #9
02. marts 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Okay. Giver det her mening:

R= 45,5 + 75,0= 120,5

Parallel:
1/R= 1/45,5 + 1/75,0= 0,035311355

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Det er helt rigtig... Bare husk at du skal lave 1/R om til R hvilket ikke burde være det store problem..

Svar #11
02. marts 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Okay. Iorden. Men er det så mit resultat?

Skriv et svar til: farlig opgave: kogeplde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.