Matematik
opgave om rumfang osv
02. marts 2008 af
KME89 (Slettet)
Hej har fumlet med en opgave men er gået i stå.. Nogen der kan hjælpe ?
OPg lyder:
En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.
1) Angiv arealet af kassens samlede overfalde som en funktion af sidelægnden x i den kvadratiske bund.
Atså dvs: V= 125=h*x*x og h= 125/x^2 Eller ?
OPg lyder:
En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.
1) Angiv arealet af kassens samlede overfalde som en funktion af sidelægnden x i den kvadratiske bund.
Atså dvs: V= 125=h*x*x og h= 125/x^2 Eller ?
Svar #1
02. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)
En kasse med kvadratisk bund, har et overfladeareal bestemt ved:
O = x^2 + 4xh (1)
hvor x er kantlængden på den kvadratiske bund, og h er højden af kassen. Altså er overfladearealet skrevet som summen af bunden af kassen (x^2) og kassens fire sider (4*x*h). Låget er ikke medregnet.
Samme kasses rumfang er bestemt ved:
V = h*x^2 (2)
Du ved at kassens rumfang er 125, hvorfor du i (2), med V=125, kan isolere h. Det udtryk som du får for h indsætter du så i (1), hvorved du faktisk har kassens overfladeareal kun udtryk ved hjælp af x.
O = x^2 + 4xh (1)
hvor x er kantlængden på den kvadratiske bund, og h er højden af kassen. Altså er overfladearealet skrevet som summen af bunden af kassen (x^2) og kassens fire sider (4*x*h). Låget er ikke medregnet.
Samme kasses rumfang er bestemt ved:
V = h*x^2 (2)
Du ved at kassens rumfang er 125, hvorfor du i (2), med V=125, kan isolere h. Det udtryk som du får for h indsætter du så i (1), hvorved du faktisk har kassens overfladeareal kun udtryk ved hjælp af x.
Skriv et svar til: opgave om rumfang osv
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
