Matematik
endnu en 2.gradsligning
03. marts 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Er denne opg. rigtig regenet ud?
5x^2-5=0
a=5, b=0, c=-5
d=b^2-4ac <=>
d=0^2-4*5*(-5) <=>
d=100
d>0 ligningen har 2 løsninger...
x=(-b(+-)kvdr(d))/(2*a)
x=(-0(+-)kvdr(100))/(2*5)
x_1=(0+10)/10 = 25
x_2=(0-10)/10 = -25
5x^2-5=0
a=5, b=0, c=-5
d=b^2-4ac <=>
d=0^2-4*5*(-5) <=>
d=100
d>0 ligningen har 2 løsninger...
x=(-b(+-)kvdr(d))/(2*a)
x=(-0(+-)kvdr(100))/(2*5)
x_1=(0+10)/10 = 25
x_2=(0-10)/10 = -25
Svar #3
03. marts 2008 af mathon
på din måde:
5x^2-5=0
a=5, b=0, c=-5
d = -4ac = -4*5*(-5) = 100 = 10^2
sqrt(d) = sqrt(10^2) = 10
x = (+-)10/(2*5) = (+-)10/10
x = (+-)1
5x^2-5=0
a=5, b=0, c=-5
d = -4ac = -4*5*(-5) = 100 = 10^2
sqrt(d) = sqrt(10^2) = 10
x = (+-)10/(2*5) = (+-)10/10
x = (+-)1
Svar #4
03. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)
Kan man godt skrive det op såldes:
http://peecee.dk/upload/view/101428
http://peecee.dk/upload/view/101428
Skriv et svar til: endnu en 2.gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
