Matematik

Vektorer i planen

03. marts 2008 af toffiedk (Slettet)
Hej :) Ville blive glad hvis nogen ville hjælpe mig til hvordan denne opgave løses:

vektor a = 5
2

vektor b = -3
7

Bestem tallet t, så vektor a + tvektorb står vinkelret på vektor a.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)

1. Bestem vektor_a +tværvektor_b
2. Hvad siger det om 2 vektorer, hvis skalarproduktet er lig nul? Find t ud fra dette.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2008 af Isomorphician

#1:
Det er vel vektor_a + t*vektor_b der skal bestemmes?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#2 nårh jo, jeg læste det lige som tværvektor, hvor der så ikke er noget tal, t, at bestemme.

Men jo, det er skam helt korrekt :-)

Svar #4
03. marts 2008 af toffiedk (Slettet)

Jeg er helt lost... hvordan bestemmes vektor a + t*vektor b og hvordan fås tallet t?

Svar #5
03. marts 2008 af toffiedk (Slettet)

kan det passe jeg skal sige: vektor a * t vektorb , altså
a1*(tb1)+ a2 * (tb2)

og herefter løse den med solve til at være lig nul.. Da får jeg at t=0?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)

'vektor a = 5
2

vektor b = -3
7

Bestem tallet t, så vektor a + tvektorb står vinkelret på vektor a.'

a+t*b= [5;2}+t*[-3;7]=[5;2]+[-3t;7t]=[5-3t;2+7t]

Prøv nu at løse:
a prik a+t*b = 0

Svar #7
04. marts 2008 af toffiedk (Slettet)

jeg forstår stadig ikke hvordan du vil regne det ud?? :S er jeg helt håbløs eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

[5-3t;2+7t] prik vektor_a

Prøv nu at regne lidt på det.

Kig evt. i din bog, hvor der står, hvorledes pripproduktet beregnes.

Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.