Matematik

Matematik

04. marts 2008 af st.rams (Slettet)
Jeg skal bestemme forskriften for en eksponentiel funktion f(x) = b*a^x hvis graf går gennem punkterne: 2,25 og 9,35

og væskraten i procent

F(x) = 1,144^x

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af mathon

f(x) = y = b*a^x

35 = b*a^9
25 = b*a^2, som ved division giver

(35/25) = a^(9-2) = a^7
1,4 = a^7

a = 1,4^(1/7) = 1,04924

vækstraten er således 4,924%

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.