Matematik

areal

04. marts 2008 af Annette16 (Slettet)
hvordan beregnes


det bestemte integrale af x/(x^2+1) dx med grænserne 0 og 2 i hånden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af ibibib (Slettet)

sub t=x²+1

Svar #2
04. marts 2008 af Annette16 (Slettet)

skal man bruge det, er det nødvendigt? man kan ikke bare se at det giver ln(x^2+1)/2 ?

Svar #3
04. marts 2008 af Annette16 (Slettet)

men hvis man skal:

t=x²+1 <=> dt = 2x dx <=> (1/2)dt=d dx ??


Svar #4
04. marts 2008 af Annette16 (Slettet)

ups:

(1/2)dt=x dx ?? x i stedet for d self

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

S x/(x^2+1) dx
t=x^2+1, hvoraf dt/dx=2x<=> 1/(2x)dx?dt

S x/t*1/(2x) dt = S 1/(2t) dt = ....

Svar #6
04. marts 2008 af Annette16 (Slettet)

mangler der ikke nogle paranteser? kan ikke lige se hvad det første skal være?


S x/t*1/(2x) dt = S 1/(2t) dt =


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Der mangler ingen parenteser, men du kan godt sætte en parentes:
(x/t)*1/(2t), selvom denne dog et unødvendig.

Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.