Matematik

eksponentiel vækst

04. marts 2008 af Ege90 (Slettet)
f(x)=b+a^x

hvad fortæller b?

når b er der en lineær linie skærre y aksen for
f(x)=ax+b.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Der menes angiveligt:
f(x)=b*a^x

Prøv at sætte x=0, hvad er funktionsværdien da?

Svar #2
04. marts 2008 af Ege90 (Slettet)

nårh ja f(x)=b*a^x min fejl.

så er den 1. men kan ikke se hvad b er?

y= skovarealet i ha. Og
x = antal år efter 1990

min ligning: y=417000*1,007^x





Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=b*a^x
hvoraf
f(0==b*a^0=b*1=b
dvs. at b= skærringen med y-aksen

I dit tilfælde, vil det ydereligere sige, at b= skovarealet i år 1990

Svar #4
04. marts 2008 af Ege90 (Slettet)

okay tak synes bare det virkede underligt, når en eksponentiel graf sådan går med y aksen og ikke ser ud til at skærre. :) men tak. så var det som jeg troede.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#4
Den skærer skam y-aksen, det er x-aksen du mener :-)

Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.