Kemi

Gasser

04. marts 2008 af bo2 (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:
Find densiteten for carbondioxid ved 24 grader C og 1,004 bar.

Håber der er nogen der kan hjælpe er gået helt i stå?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Du kan antage at du har et volumen på 1 L... Du bruger idealgasligningen til at finde stofmængden... Ud fra molmassen kan du finde massen af denne stofmængde og du har herved densiteten (i g/L)...

Svar #2
04. marts 2008 af bo2 (Slettet)

Altså hvordan vil du ikke være venlig at stille det op så jeg kan få en overblik..
Du behøver ikke at satte tal.. jeg vil bare gerne have vide hvordan jeg skal satte formlerne sammen

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2008 af mathon


d = p*M/(R*T) = (1,004 bar)*(44 g/mol)/[(0,083145 bar*L/(mol*K))*(273+24)K] = 1,78893 g/L = ca. 1,79 g/L


Svar #4
04. marts 2008 af bo2 (Slettet)

hvorfor siger du egentlig det er 0.083145.. Når det i virkeligheden er 8.33

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Se http://da.wikipedia.org/wiki/Gaskonstant
Husk at den varierer afhængigt af enhederne...

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2008 af mathon

...eller
se
http://peecee.dk/upload/view/101777

Skriv et svar til: Gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.