Fysik
Resonans - længde af rør?
06. marts 2008 af
1g (Slettet)
På et kirkeorgel er frekvensen af den dybeste tone 16,35 Hz.
Hvad er længden af orgelpiben, når denne er et halvåbent rør?
Min beregning:
(340 m/s) / (16,35 Hz) = lambda
Lambda = 20,79 m
nu har jeg lambda og frekvensen, men jeg ved ikke hvilken tone? hvordan kommer jeg videre for at regne rørets længde?
Hvad er længden af orgelpiben, når denne er et halvåbent rør?
Min beregning:
(340 m/s) / (16,35 Hz) = lambda
Lambda = 20,79 m
nu har jeg lambda og frekvensen, men jeg ved ikke hvilken tone? hvordan kommer jeg videre for at regne rørets længde?
Svar #2
06. marts 2008 af 1g (Slettet)
Det vil sige at tonen faktisk er grundtonen?
Rørets længde ved grundtonen er nemlig bestemt ved: L=(1/4)*lambda
Hvor L = rørets længde
??
Rørets længde ved grundtonen er nemlig bestemt ved: L=(1/4)*lambda
Hvor L = rørets længde
??
Skriv et svar til: Resonans - længde af rør?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
