Matematik

Opgaver uden hjælpemidler!

06. marts 2008 af Freud (Slettet)
Hej..
Er der nogle der kunne være søde, at forklare mig, hvordan jeg kan løse opgave 2 i dette eksamenssæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/syge07/2007-8-8_Ud.pdf


På forhånd mange tak,
Freud

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2008 af Isomorphician

hint:
to linjer står vinkelret på hinanden når produktet af deres hældningskoefficienter er lig -1

Svar #2
06. marts 2008 af Freud (Slettet)

Nåh ja.. Vil du regne efter og se om du også får ligningen til at give:

y = -4x + 9


På forhånd mange tak,
Freud

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2008 af Isomorphician

Det ser fint ud.

Svar #4
06. marts 2008 af Freud (Slettet)

Opgave 3:

Hvordan kan jeg få n? Jeg er kommet så langt indtil videre:

s * b = a^n



Freud

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2008 af Isomorphician

log(a^n) = n*log(a)

Svar #6
06. marts 2008 af Freud (Slettet)

Kan jeg ikke sige:


(n)sqrt(s*b) = a


Jeg fatter hat af de der logaritme regler der :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2008 af Isomorphician

nu er det jo n du skal isolere og ikke a

Svar #8
06. marts 2008 af Freud (Slettet)

Nåh ja for fanden :S

Kunne du ikke vise mig, hvordanjeg gør? jeg kan simpelthen ikke finde ud af logaritmereglerne..

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

#8 Så er det på tide at lære dem!

Svar #10
06. marts 2008 af Freud (Slettet)

#9) Vil du ikke give mit et lynkursus?


Freud

Svar #11
06. marts 2008 af Freud (Slettet)

Hvad gør man hvis man vil have logaritmen på den anden side at lighedstegnet?

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. marts 2008 af Isomorphician

s = (a^n)/b <=>
sb = a^n <=>
log(sb) = n*log(a) <=>
log(sb)/log(a) = n

Svar #13
06. marts 2008 af Freud (Slettet)

Opgave 4: Kunne jeg få nogle hints? Jeg gætter på, at jeg skal sætte værdien for t ind i formlerne - men mere ved heg ikke.


Freud

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. marts 2008 af Isomorphician

Tror også det er nok

Svar #15
06. marts 2008 af Freud (Slettet)

#14) Også SLET IKKE MERE? Det undrer mig nu engang.


Freud

Svar #16
06. marts 2008 af Freud (Slettet)

Okay.. Kunne jeg få nogle hints til opgave 5 :) Jeg fatter hak på trods af, at jeg har slåt op i formelsamlingen. Jeg gik udfra, at jeg skulle bruge afstandsformlen, men hvordan?


Freud

Skriv et svar til: Opgaver uden hjælpemidler!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.