Matematik
hjælp til opgave med stamfunktioner
06. marts 2008 af
Jakiller (Slettet)
hej alle jeg har forfærdelig meget brug for hjælp til 2 opgaver så håber at der er nogle herinde som kan hjælpe mig.
kan du eller andre evt. hjælpe mig med 2 andre opgaver som jeg heller ikke kan finde ud af?
opg.2
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=8-2x, hvis graf har linjen med ligningen y=3 som tangent.
opg.3
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=2x+5/x-1,x>1 hvis graf har linjen med ligningen y=5,5x-0,5 som tangent.
det er de 2 opgaver som jeg ikke aner hvordan jeg skal lave så hvis i vil hjælpe med dem ville det være fantastisk:D
kan du eller andre evt. hjælpe mig med 2 andre opgaver som jeg heller ikke kan finde ud af?
opg.2
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=8-2x, hvis graf har linjen med ligningen y=3 som tangent.
opg.3
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=2x+5/x-1,x>1 hvis graf har linjen med ligningen y=5,5x-0,5 som tangent.
det er de 2 opgaver som jeg ikke aner hvordan jeg skal lave så hvis i vil hjælpe med dem ville det være fantastisk:D
Svar #1
06. marts 2008 af Isomorphician
opg. 2
Find hvor f(x) = 0 (vandret tangent til F(x))
Find F(f(x)=0)
Find ud af hvilken konstant k du skal lægge til denne værdi for at få 3
Find hvor f(x) = 0 (vandret tangent til F(x))
Find F(f(x)=0)
Find ud af hvilken konstant k du skal lægge til denne værdi for at få 3
Svar #2
07. marts 2008 af Mikkat (Slettet)
Først finder du et udtryk for samtlige stamfunktioner ved at integrere f(x). Heri indgår en konstant k.
Når du kender tangentligningen, kender du jo også tangentens hældningskoefficient. Dette tal er F'(x0), som jo er det samme som f(x0) i dit tilfælde. Dvs. hvis du løser ligningen f(x)=5,5 har du førstekoordinaten x0 til røringspunktet. Dernæst indsætter du punktet (x0;5,5) i forskriften for F, da røringspunktet jo skal ligge på grafen for F. Så har du k
Håber dette var forståeligt
Når du kender tangentligningen, kender du jo også tangentens hældningskoefficient. Dette tal er F'(x0), som jo er det samme som f(x0) i dit tilfælde. Dvs. hvis du løser ligningen f(x)=5,5 har du førstekoordinaten x0 til røringspunktet. Dernæst indsætter du punktet (x0;5,5) i forskriften for F, da røringspunktet jo skal ligge på grafen for F. Så har du k
Håber dette var forståeligt
Skriv et svar til: hjælp til opgave med stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
