Matematik
ellipses parameterfremstilling til ligning?
07. marts 2008 af
HTX_Delta (Slettet)
Hej. Jeg har fået en tidligere eksamensopgave hvori en af opgaverne kræver at jeg omskriver en ellipses parrameterfremstilling til en ligning...
parameterfremstillingen er følgende:
x(t)=2,75*Cos(t)
y(t)=3,7*sin(t)
ellipsen skære y-aksen i punkterne:
(0;3,7) og (0;-3,7)
og x-aksen i punkterne:
(2,75;0) og (-2,75;0)
parameterfremstillingen er følgende:
x(t)=2,75*Cos(t)
y(t)=3,7*sin(t)
ellipsen skære y-aksen i punkterne:
(0;3,7) og (0;-3,7)
og x-aksen i punkterne:
(2,75;0) og (-2,75;0)
Svar #1
07. marts 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Nøglen er garanteret "idiotformlen" som den så fint hedder, nemlig
cos²(t)+sin²(t) = 1
som følger direkte af pythagoras. Da x²=2,75²*cos²(t) og y²=3,7²*sin²(t) får man derfor
x²/2,75²+y²/3,7²=1
som ligning for ellipsen
cos²(t)+sin²(t) = 1
som følger direkte af pythagoras. Da x²=2,75²*cos²(t) og y²=3,7²*sin²(t) får man derfor
x²/2,75²+y²/3,7²=1
som ligning for ellipsen
Svar #2
07. marts 2008 af peter lind
Del den første ligning med 2,75 og kvadrer.
Del den anden ligning med 3,7 og kvadrer.
Adder de to resultater
Del den anden ligning med 3,7 og kvadrer.
Adder de to resultater
Skriv et svar til: ellipses parameterfremstilling til ligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
