Matematik
Ekstra matematik opgaver...
08. marts 2008 af
z92 (Slettet)
Hejsa. Jeg har lige fundet ud af, at jeg aldrig har fået lært at udregne ligninger. Jeg har altid bare klaret dem i hovedet, men da de er blevet lidt sværere her i 9. klasse, skal jeg jo til at regne dem ud på papir. Jeg ville blive rigtig glad hvis nogen kendte en side, hvor jeg kunne downloade en masse opgaver i forskellige sværhedsgrader/forskellige "fokus-punkter". Hvis I også kendte en side der beskrev de forskellige regneregler indenfor ligninger) på et forståeligt niveau ville det også bare være super fedt.
Da ligninger er en ret væsenlig ting, går det jo ikke at jeg ikke ved hvordan man løser dem. Jeg synes ikke min matematikbog giver nok opgaver til at få det helt ind på "lystavlen" så det sidder rigtigt godt fast. Jeg har selv søgt lidt, men har ikke kunne finde noget ;-/
På forhånd mange tak :-)
Christian
Da ligninger er en ret væsenlig ting, går det jo ikke at jeg ikke ved hvordan man løser dem. Jeg synes ikke min matematikbog giver nok opgaver til at få det helt ind på "lystavlen" så det sidder rigtigt godt fast. Jeg har selv søgt lidt, men har ikke kunne finde noget ;-/
På forhånd mange tak :-)
Christian
Svar #1
08. marts 2008 af michael_gade88 (Slettet)
http://stephen.mortensen.person.emu.dk/Mat-opg/Ligninger/Ligninger-Alle.doc
http://da.wikipedia.org/wiki/Regneregler_for_ligninger
God fornøjelse..
http://da.wikipedia.org/wiki/Regneregler_for_ligninger
God fornøjelse..
Svar #2
08. marts 2008 af z92 (Slettet)
Tak - er der andre der har mere? Regnereglerne fra wikipedia har jeg læst, men synes ikke de dækker alt... Hvad gør jeg f.eks., hvis jeg har en opgave der lyder:
x+4/x-2 = x+2/x+4 ?
x+4/x-2 = x+2/x+4 ?
Svar #3
08. marts 2008 af Danielras (Slettet)
Udnyt at du sådan set kan gøre hvad du vil blot du udfører de samme aktioner på begge sider af lighedstegnet:
(x+4)/(x-2) = (x+2)/(x+4)
Gang på begge sider med (x+4):
(x+4)^2/(x-2) = (x+2)
Gang med (x-2) på begge sider:
(x+4)^2 = (x+2)(x-2)
Gang parenteserne ud:
x^2+8x+16 = x^2-4
Reducer:
8x + 20 = 0
Isoler x:
x = -20/8
Forkort brøken:
x = -5/2
(x+4)/(x-2) = (x+2)/(x+4)
Gang på begge sider med (x+4):
(x+4)^2/(x-2) = (x+2)
Gang med (x-2) på begge sider:
(x+4)^2 = (x+2)(x-2)
Gang parenteserne ud:
x^2+8x+16 = x^2-4
Reducer:
8x + 20 = 0
Isoler x:
x = -20/8
Forkort brøken:
x = -5/2
Skriv et svar til: Ekstra matematik opgaver...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
