Matematik

Nemt - vektor

09. marts 2008 af Findus2y (Slettet)
Hej allesammen

Opgaven lyder at jeg skal beregne vinklen mellem vektorerne AT og AE

A(30,10,5)
T(20,20,20)
E(40,0,0)

Skal jeg ikke bruge denne formel:

cosv = (vektor_a * vektor_b)/kvardratroden af vektor_a og vektor_b.

Mit spørgsmål er nu hva jeg skal sætte ind på a og b's plads??

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Find:
Vektor_AT og vektor_AE

Og benyt herefter:
cosV=a.b/(|a|*|b|)

Svar #2
09. marts 2008 af Findus2y (Slettet)

Hehe ja. Så langt var jeg kommet. Som jeg skrev ovenover.
Men kan bare ikke huske hvordan jeg finder vektor_AT og vektor_AE når der er så mange punkter..

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Slå op i din bog, hvis du har glemt, hvorledes en vektor mellem to punkter findes. Détte får du med garanti brug for til stort set alle vektoropgaver.

Svar #4
09. marts 2008 af Findus2y (Slettet)

Det er det jeg ikke kan finde. Netop derfor jeg skriver her. Håber på der er en der kan fortælle mig det

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

vektor_ AB = vektor_OB-vektor_OA

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2008 af LiGoMo (Slettet)

Hvis du har to punkter A og B og skal finde vektor AB skal du tage B-A.

Skriv et svar til: Nemt - vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.