Matematik

Eksponentialfunktion; hjælp til 1 opg..!!

29. august 2004 af nadia0 (Slettet)
Hej jeg ved ikke hvilken formel jeg skal bruge, og hvordan jeg skal udregne opg forneden:

1) En bakterie vokser fra 800 bakterier til 2000 bakterier på 10 timer. Med hvor mange procent i timen vokser kulturen?

2) En anden bakteriekultur vokser fra 200 bakterier til 3200 bakterier på 5 timer. Med hvor mange procent vokser den pr. time?

Please help.... På forhånd tak.

Svar #1
29. august 2004 af nadia0 (Slettet)

er der ikk nogen der kan hjælpe ......

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2004 af frodo (Slettet)

1) hvor meget vokser bestanden på en time. Sæt det i forhold til det opr. antal..

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2004 af emul0c

Exponential Udvikling

1)
Grundtal a

N(10) = 2000 =>
800 * a^10 = 2000 =>
a^10 = (2000/800) =>
a = 10.rod(2000/800) =>
a = 1,09596

vækstprocent = (a-1)*100% = (1,09596-1)*100% = 9,595% pr. time


I den anden gør du præcis det samme.

Svar #4
29. august 2004 af nadia0 (Slettet)

ok tak.....
men jeg får a til 15,81 i 1. opg.....??

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2004 af emul0c

skal nok passe.

Skriv et svar til: Eksponentialfunktion; hjælp til 1 opg..!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.