Fysik

Opg 70 i Orbit 2

29. august 2004 af Micc_86 (Slettet)
Hejsa...jeg har lige en fysikopgave, hvor jeg slet ikke kan overskue, hvad det lige er, som jeg skal gøre:

En radioaktiv kilde indeholder 1,0 mg Cs-137. Cs-137 er beta(minus)-aktivt. Herved dannes Ba-137 i en exciteret tilstand, som vi betegner som Ba*-137. Halveringstiden for Cs-137 er 30 år.

Opskriv et reaktionsskema:
137/55Cs -> 137/56Ba* + 0/-1e + ve (min egen tekst)

Hvor stor er beta(minus)-aktiviteten fra denne kilde?

Ba-137 henfalder til grundtilstanden under udsendelse af gamma-stråling:
137/56Ba* -> 137/56Ba + gammastråling

T(½)=156 s

I kilden vil der indstille sig en ligevægt mellem dannelse og henfald af Ba*-137.

Bestem antallet af Ba*-kerner i kilden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2004 af Lurch (Slettet)

A0=k*N0
k=ln2/T(1/2)

N0 finder du vha n=m/M, og at 1 mol er lig Advogradros konstant

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2004 af Lurch (Slettet)

Det andet spørgsmål:
Der må gælde at aktiviteten for Ba*137 henfald er ligeså stor som aktiviteten for cs137 henfald, for ellers vil der jo dannes et større og større overskud af den ene af kernerne.

Svar #3
30. august 2004 af Micc_86 (Slettet)

Jeg er måske bare håbløs, men jeg kan skisme ikke se, hvad jeg skal gøre. :S

Jeg skal finde A ik'?

A = (ln(2)/946080000 sek)*N

Jeg fatter ikke hvordan jeg skal finde N, selvom det står lige for næsen af mig.

Man hvor har jeg bare en skidt dag ..oO(H#!@?)

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med det sidste spørgsmål i denne opgave, altså at bestemme antallet af Ba*-kerner i kilden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Umiddelbart ville jeg sige at A(Cs)=A0(Ba*), men dette giver mig et forkert resultat. Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Lige meget, jeg fandt ud af det ved tre-tiden.

Skriv et svar til: Opg 70 i Orbit 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.