Debat

TanteOdas forunderlige verden

11. marts 2008 af TanteOda (Slettet)
1) Langt ude i ødemarken ligger en hytte, hvor alle hjørner vender mod syd. Pludselig går en bjørn forbi. Hvilken farve har bjørnen?

2) Ved 162435 er der 1 ciffer, der står rigtigt. Ved 162453 står 0 rigtigt. 426153 er der 1, der står rigtigt. 246531 er der 3 på sin rigtige plads. Og endelig ved 425136 er der 0 på den rigtige plads. Hvad er den rigtige talrækkefølge?

3) 10 11 12 13 14 15 16 17 20 22 24 Q 100 121 10000.
Hvilket tal skal stå i stedet for Q?

TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2008 af hackerjohn (Slettet)

1) hvid vel...

Svar #2
11. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Alle svar kommenteres sidst på ugen :-)

TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Det kan min hjerne vist godt lige kapere. Mine bud:

1) Hvid
2) 246315
3) 31

Svar #4
11. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Da Zeta er den første, der har svaret korrekt på samtlige spørgsmål, er der stort set ikke mere at diskutere... med mindre man spørger Zeta hvordan hun er nået frem til svarene? Jeg søger beviser for tankegang, vil du fortælle din næste SP-ven hvordan du har fundet frem til svarene...

De er såment alle korrekte!

Og så var dette indgangsvinklen til min nye blog "Knæk en nød", der vil starte næste uge - på mandag. Alle kan deltage - smæk de der matnørder én - de tror sgu de er noget! Der præsenteres 2 opgaver for hver uge. En "masteropgave" og en "bonusnød". Man får 3 pt for en masteropgave og 1 pt for en nød. Forklarer man og gør prøve tjener man oftest et halvt point mere. Og ved bonusnødderne plejer jeg at være mere large overfor opgavebesvarelse. (Yeps, jeg har kørt dette forløb fær andet steds).

Uanset...

Tillykke til Zeta, der virkelig took me by overraskelse! :-)

TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2008 af KristofferFage (Slettet)

Godt initiativ - "gåder" er altid yderst velkomne! :o)

Lige en lille ligegyldig note: Tror nu -Zeta- er en gut.. :o)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2008 af kleif

Til opgave 2, får jeg 246315.
Der er lagt en beskrivende løsning her: http://peecee.dk/upload/view/103185

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Tak for bekræftelsen af min kønsidentitet. :~)

1) Den lette: Joh, hvis alle hjørner vender mod syd, må hytten stå på den geografiske nordpol. Det må således være en polarbjørn (dvs. isbjørn) der vandrer forbi.

2) Den middelsvære: Det ses umiddelbart, at 246 nødvengivis er de eneste tre cifre, der kan stå først. Det ses endvidere, at det sidste ciffer må være 5, da det ikke kan være andet. Jeg antog derefter - selv om det ikke er nævnt! - at hvert tal fra 1-6 kun må optræde én gang, hvorfor et 3-tal og et 1-tal er de eneste der mangler at blive sat ind. Da 3-tallet, jf. 425136 (0 rigtige), ikke kan stå på anden sidste plads, må denne plads nødvendigvis være forbeholdt 1... Well, sum a summarum bliver det 246315.

3) Den svære: Hvis man har en smule kendskab til IT, og derved talsystemer, indses det langt om længe, at enkelte af værdier er karakteristiske for 16_(10) i talsystemerne med grundtallene 16...2.
121_(10) er fx en ofte anvendt værdi inden for det tertiære (grundtal-3) talsystem, da det tilsvarer 16_(3)

16 i hexadecimaltal (16_(16)) = 10
16_(15) = 11
16_(14) = 12
16_(13) = 13
16_(12) = 14
16_(11) = 15
16_(10) = 16
16_(9) = 17
16_(8) = 20 (oktadecimaltal)
16_(7) = 22
16_(6) = 24
16_(5) = 31 <--
16_(4) = 100
16_(3) = 121
16_(2) = 10000 (binære talsystem)

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

geografiske nordpol --> magnetiske nordpol

Svar #9
11. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

#6 Fatal error!

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. marts 2008 af kleif

#9 forklar?

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Der er ikke noget galt med #6.

Svar #12
11. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Jeg beklager min fejlagtig angivelse af Zetas køn - jeg ønsketror vist alle er kvinder ;-). Det er egentlig også ligegyldigt hvilket køn. Jeg godkender total tanken bag Zetas svar. Der er slet ikke noget at diskutere - det holder bare - så flot!

Varmer helt ned i stortåen!!!! - specielt den sidste opgave. Jeg er også meget imponeret over at du kan se difference mellem sværheden i opgaverne - rækkefølgen er de kontrolleret valgt naturligvis, men at du opdager det, er sgu flot (undskyld sproget)!

TanteOda

PS: der vil også være opgaver, der appellerer til den visuelle del af hjernen - en ren provokation til mat-stud.

Svar #13
11. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Men lad os nu se hvor godt I klarer jeg på mandag og ugen frem hvor der er rig mulighed for at svare på Master- og nød-spørgsmål.

Der reklameres for bloggen her i denne tråd.

TanteOda

Svar #14
15. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Jeg vil søge at starte "Knæk en nød" i næste uge. Med en svartid på 3 dage, hvilken dag på ugen, er så den bedste? Og det skal ikke være oven i min TirsdagsTask?

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. marts 2008 af ¤Sofie¤ (Slettet)

Det ser ud til at Daniel har fået en konkurrent :-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. marts 2008 af DanielPetersen (Slettet)

hehe... Zeta, du står ikke på min liste.

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

#16.
Gudskelov.

Brugbart svar (0)

Svar #18
22. marts 2008 af The Master (Slettet)

Jeg er på Guds liste over specialbehandling efter døden :)

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. marts 2008 af KristofferFage (Slettet)

#18 - Jeg benægter ikke at du har ret.. Men jeg vil nu alligevel godt høre hvad du grundlægger denne konklusion på? :o)

Brugbart svar (0)

Svar #20
22. marts 2008 af 887 (Slettet)

#7

Går ud fra at din IQ ligger på de 130? Er bare nysgerrig! :-)

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.