Matematik

løsn. af ligning

12. marts 2008 af Landau (Slettet)
Hej,

jeg har lige været til terminsprøve. Tænkte om der måske var nogen der ville forklare mig hvordan man løser følgende ligning:

f(x)=2x + sin x

f(x)=k

?

Håber nogen kan hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2008 af janko (Slettet)

har du f(x)'er eller er det andet noget du selv har forsøgt at svare på

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2008 af janko (Slettet)

2 f(x)'er --- skulle der stå

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Jeg ville løse den analytisk ved brug af en grafregner, hvilket med stor sandsynlighed også er hvad opgaveskribenten forventer at man gør.

Svar #4
12. marts 2008 af Landau (Slettet)

Nej det er det samme f(x).. så man kan også skrive k = 2x + sin x... Jeg kunne ikke få derive til at løse den. hverken numerisk eller algebraisk..

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Ved du ej, hvad k er? Ellers er den ikke til at løse.

Svar #6
12. marts 2008 af Landau (Slettet)

det er bare en kostant..

i får lige opgaven:

En funktion f er givet ved forskriften f(x) = 2x + sin x

a) Bestem en løsning til ligningen f(x)=1

b) Gør rede for, at ligningen f(x)=k har netop én løsning for alle k.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2008 af dnadan (Slettet)

b) Kig på værdimængden for f(x)

Svar #8
12. marts 2008 af Landau (Slettet)

er den ikke bare fra minus uendelig til uendelig?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Præcis.

Svar #10
12. marts 2008 af Landau (Slettet)

ja okay. nu begynder det at dæmre :)

jeg prøvede at isolere x og lave en "løsningsmodel" for alle mulige k..

men tak!

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#10 Det er skam ikke nødvendigt, og det er ikke muligt.

k € R, og Vm(f)=R, hvorfor f(x)=k altid har én løsning uanset værdien af k.

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#11 og så først, at det var skrevet i datid nu :)

Skriv et svar til: løsn. af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.