Fysik
Fuldstændigt uelastisk stød
12. marts 2008 af
FrankHvam (Slettet)
Hej har fået en opgave for som jeg har lidt problemmer med, håber der er nogle der kan hjælpe mig. Er virkelig i nød!
Systemmet er uden friktionskræfter. 2 legemer med masserne m1 og m2 bevæger sig mod hinanden med hver sin hastighed v1 og v2.
De 2 legemer rammer så hinanden og laver et fuldstændigt elastisk stød.
m1 = 2kg
m2 = 7kg og
v1 = 2m/s og
v2 = -3m/s.
den positive retning er langs x-aksen i et højredrejet kordinatsystem.
1) skriv bevægelsesligningerne for legemerne
2) Bestem hastighederne af de 2 legemer efter sammenstødet.
Systemmet er uden friktionskræfter. 2 legemer med masserne m1 og m2 bevæger sig mod hinanden med hver sin hastighed v1 og v2.
De 2 legemer rammer så hinanden og laver et fuldstændigt elastisk stød.
m1 = 2kg
m2 = 7kg og
v1 = 2m/s og
v2 = -3m/s.
den positive retning er langs x-aksen i et højredrejet kordinatsystem.
1) skriv bevægelsesligningerne for legemerne
2) Bestem hastighederne af de 2 legemer efter sammenstødet.
Svar #2
12. marts 2008 af FrankHvam (Slettet)
Hmm.. jeg forstår bare ikke hvad jeg skal bruge informationenomkring den positive retning er langs x-aksen i et højredrejet koordinatsystem?
Skriv et svar til: Fuldstændigt uelastisk stød
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
