Matematik

Ligning.

30. august 2004 af hagi4 (Slettet)
En mand er 22 år ældre end sin søn. Om 14 år vil han være dobbelt så gammel som sønnen. Hvor gammel er faderen så nu?

Man skal vist løse opgaven via en ligning. Jeg ved desværre ikke hvordan ligningen skal se ud.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2004 af frodo (Slettet)

Du opstiller to ligninger med to ubekendte:
x=mandens alder
y=sønnens alder

x=y+22 og x+22=2*y

Og når du bare skal finde mandens alder, løser du blot ligningssystemet med hensyn til x. Y er altså irellevant i denne sammenhæng

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Du glemt vist at skrive x+14=2y i stedet for x+22 :)

Svar #3
30. august 2004 af hagi4 (Slettet)

forstår ikke helt, hvad du mener.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

x=mandens alder
y=sønnens alder
Du ved at manden er 22 er ;ldre end sin s'n, dette kan du udtrykke s[dan

x = 22 + y

Også ved du at om 14 år vil han være 2 gange så agmmel som sønnen, altså

x + 14 = 2y

Så har du 2 ligninger med u bekendte, som du så kan løse

Svar #5
30. august 2004 af hagi4 (Slettet)

forstår det stadigvæk ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

hvad er det helt precist du ikke forstå, hvis du kommer med nærmmere forklaring kan det være nemmere at hjælpe. ^^

Svar #7
30. august 2004 af hagi4 (Slettet)

hvordan skal jeg løse ligningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Du har udtrykket for x i

x = 22 + y

den indsætter i det andet udtryk

x+14=2y
(22 + y) + 14 = 2y

Så løser du ligningen med hensyn til y, også indsætter du værdien for y, i en af ligningerne, så du finder x.

Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.