Kemi

pKs øvre grænse

16. marts 2008 af Challes (Slettet)
Er der nogen der kan forklare mig hvorden jeg finder den øvre grænse for pKs på en titrerkurve for en syre der kan titreres med 0,10M NaOH?

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2008 af sapiens (Slettet)

find punktet halvvjes op til ækvivalenspunktet. det er din pKs-værdi, eftersom det gælder at pH = pKs + log nB/nS og der halvvejs op til ækvivalenspunktet er lige meget af syren og dens korresponderende base, dvs nB/nS = 1 hvilket medfører pH = pKs, da log 1 = 0.

Skriv et svar til: pKs øvre grænse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.