Matematik
Ligninger.. forståelse
17. marts 2008 af
Jamie000 (Slettet)
Jeg sidder med følgende ligninger som jeg gerne kunne bruge lidt hjælp til.
A: 79 + 2x - 62 = x + 60
B: 3x + (3x - 40) = 2x - (70 - 6x)
jeg skal bruge noget guideline til at forstå systemet.. jeg ønsker ikke svaret.. bare en måde at reducere det på..
jeg har svært med er at forstå hvordan jeg regner det ud. hvordan jeg skriver det op...
det eneste bud jeg sidder med er:
79 + 2x - 62 = x = x + 60
79 + 79 - 2x - 62 = x + 60 + 79
140 - 2x - 62 = x + 139
her går jeg så i stå.. og jeg tvivler endda på at det overhoved er en rigtig fremgangsmåde.. det er over 7 måneder siden jeg har haft undervisning i matamatik grundet slutning af grundforløb.. mangler bare den matamatiske eksamen.
A: 79 + 2x - 62 = x + 60
B: 3x + (3x - 40) = 2x - (70 - 6x)
jeg skal bruge noget guideline til at forstå systemet.. jeg ønsker ikke svaret.. bare en måde at reducere det på..
jeg har svært med er at forstå hvordan jeg regner det ud. hvordan jeg skriver det op...
det eneste bud jeg sidder med er:
79 + 2x - 62 = x = x + 60
79 + 79 - 2x - 62 = x + 60 + 79
140 - 2x - 62 = x + 139
her går jeg så i stå.. og jeg tvivler endda på at det overhoved er en rigtig fremgangsmåde.. det er over 7 måneder siden jeg har haft undervisning i matamatik grundet slutning af grundforløb.. mangler bare den matamatiske eksamen.
Svar #3
17. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
A:
79+2x-62=x+60
Det gælder om at isolere x. Det kan man gøre vha de 4 regneregler for ligninger, som jeg ikke vil skrive op. I denne ligning vil man starte med at trække 79 fra på begge sider:
79-79+2x-62=x+60-79
2x-62=x+60-79
Så forsvinder de 79 på den ene side, og vi kan fortsætte. For at isolere x, må vi lægge 62 til på begge sider:
2x-62+62=x+60-79+62
2x=x+60-79+62
Nu trækker vi så x fra på begge sider, således at x er isoleret endeligt:
2x-x=x-x+60-79+62
x=60-79+62
Til sidst er der bare at reducere:
x=43
Prøv at gøre det samme med den næste, så kan vi se, hvor det går galt, eller rose dig, når du har gjort det rigtigt. ;-)
79+2x-62=x+60
Det gælder om at isolere x. Det kan man gøre vha de 4 regneregler for ligninger, som jeg ikke vil skrive op. I denne ligning vil man starte med at trække 79 fra på begge sider:
79-79+2x-62=x+60-79
2x-62=x+60-79
Så forsvinder de 79 på den ene side, og vi kan fortsætte. For at isolere x, må vi lægge 62 til på begge sider:
2x-62+62=x+60-79+62
2x=x+60-79+62
Nu trækker vi så x fra på begge sider, således at x er isoleret endeligt:
2x-x=x-x+60-79+62
x=60-79+62
Til sidst er der bare at reducere:
x=43
Prøv at gøre det samme med den næste, så kan vi se, hvor det går galt, eller rose dig, når du har gjort det rigtigt. ;-)
Skriv et svar til: Ligninger.. forståelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
