Kemi
Hvad betyder "den procentvise sammensætning i masseprocent"?
20. marts 2008 af
TinnaDSS (Slettet)
Et spørgsmål i min kemi aflevering går ud på at "beregne den procentvise sammensætning i masseprocent af stofprøven A". Men hvad betyder det? Masseprocent er jo defineret:
(Massen af stoffet/massen af blandingen)*100%
Men hvordan laver jeg den procentvist?
(Massen af stoffet/massen af blandingen)*100%
Men hvordan laver jeg den procentvist?
Svar #1
20. marts 2008 af mathon
tag eksemplet
vand, H2O
M(H2O) = 18 g/mol
heraf
2 g H
16 g O
masseprocent H: 2/18*100% = 11,1%
masseprocent O: 16/18*100% = 88,9%
vand, H2O
M(H2O) = 18 g/mol
heraf
2 g H
16 g O
masseprocent H: 2/18*100% = 11,1%
masseprocent O: 16/18*100% = 88,9%
Svar #2
20. marts 2008 af TinnaDSS (Slettet)
Tak for det! Nu kan jeg vist godt få lavet den opgave... Tak for hjælpen!
Skriv et svar til: Hvad betyder "den procentvise sammensætning i masseprocent"?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
