Matematik
Funktion
24. marts 2008 af
Nyx84 (Slettet)
Hvordan gør jeg rede for, at funktionen
O(r) = pi*r^2 + pi*r*sqrt((1/64r^4) + r^2)
beskriver keglens overfladeareal som funktion af keglens radius?
O(r) = pi*r^2 + pi*r*sqrt((1/64r^4) + r^2)
beskriver keglens overfladeareal som funktion af keglens radius?
Svar #1
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Der må være flere oplysninger ind dette... Skriv hele opgaven ordret ned tak.
Svar #2
24. marts 2008 af Nyx84 (Slettet)
Undskyld..kan godt se, at man ik kan se noget som helst ud af det, jeg har skrevet.
Der skal laves en ny skulptur i Odense i anledningen af H.C Andersens 200 års fødselsdag. Skulpturen skal være et symbol på forfatterens eventyr "Toppen og bolden", og den konstrueres som en kegle med en grundfladeradius r og højden h og med en kugle, der har en radius på 0,5 meter.
"Bolden" findes allerede , og keglen skal konstrueres således, at den har samme rumfang som kuglen.
Og så kommer spørgsmålet fra #1
Der er også givet, at
Kegle:
Grundflade r
Sidelinje s
Højde h
Krumme overfalde: O= pi*r*s
Rumfang: V= 1/3pi*r^2*h
Kugle:
Radius R
Rumfang:
V = 1/3pi*R^3
Der skal laves en ny skulptur i Odense i anledningen af H.C Andersens 200 års fødselsdag. Skulpturen skal være et symbol på forfatterens eventyr "Toppen og bolden", og den konstrueres som en kegle med en grundfladeradius r og højden h og med en kugle, der har en radius på 0,5 meter.
"Bolden" findes allerede , og keglen skal konstrueres således, at den har samme rumfang som kuglen.
Og så kommer spørgsmålet fra #1
Der er også givet, at
Kegle:
Grundflade r
Sidelinje s
Højde h
Krumme overfalde: O= pi*r*s
Rumfang: V= 1/3pi*r^2*h
Kugle:
Radius R
Rumfang:
V = 1/3pi*R^3
Svar #3
24. marts 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)
Bare husk på, atkeglensoverfladeareal er arealet af grundfladen, r^2*pi, lagt til den krumme overfalde, pi*r*s. Du skal bare isolere højden, h, i rumfanget for keglen på pi/6. Jeg mener da i øvrigt at rumfanget af en kugle er givet ved V=4/3*pi*r^3. Herefter skal du også finde s.
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
