Matematik
eksponentielt voksende udvikling?
24. marts 2008 af
#Anna (Slettet)
Hej nogle der gider hjælpe mig? Er gået lidt død i det her.
En eksponentielt voksende udvikling er bestemt ved
a) Hvor mange procent øges y-værdien med når x vokser med 8?
b) Hvor mange procent mindskes y-værdien med når x falder med 3?
En eksponentielt voksende størrelse forøges med 50% på 13 år.
a) Bestem den procentvise forøgelse på 1 år.
Mange Tak for hjælpen :)
En eksponentielt voksende udvikling er bestemt ved
a) Hvor mange procent øges y-værdien med når x vokser med 8?
b) Hvor mange procent mindskes y-værdien med når x falder med 3?
En eksponentielt voksende størrelse forøges med 50% på 13 år.
a) Bestem den procentvise forøgelse på 1 år.
Mange Tak for hjælpen :)
Svar #3
24. marts 2008 af mathon
a) Hvor mange procent øges y-værdien med når x vokser med 8?
(a^8 - 1)*100%
b) Hvor mange procent mindskes y-værdien med når x falder med 3?
(a^(-3) - 1)*100%
(a^8 - 1)*100%
b) Hvor mange procent mindskes y-værdien med når x falder med 3?
(a^(-3) - 1)*100%
Svar #4
24. marts 2008 af mathon
50% på 13 år
(a^13 - 1)100 = 50
a^13 - 1 = (1/2)
a^13 = 1,5
a = 1,5^(1/13) = 1,03168 = 1 + 0,03168 = 100% + 3,168%
dvs
en årlig forøgelse på 3,168%
(a^13 - 1)100 = 50
a^13 - 1 = (1/2)
a^13 = 1,5
a = 1,5^(1/13) = 1,03168 = 1 + 0,03168 = 100% + 3,168%
dvs
en årlig forøgelse på 3,168%
Svar #5
25. marts 2008 af #Anna (Slettet)
Okay mange tak
opgave 1 skule der have stået bestemt ved y=250*1,075^x
opgave 1 skule der have stået bestemt ved y=250*1,075^x
Skriv et svar til: eksponentielt voksende udvikling?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
