Matematik
statens udgifter
25. marts 2008 af
cloudo (Slettet)
vil i ikke checke om det er rigtigte
Regeringen lover, at statens udgifter over en 4-rig periode ikke må stige mere end 5 %.
I de tre første år er stigningen i gennemsnit på 1,1 % pr. år.
Hvilken ændring må regeringen højst indregne det sidste år for ikke at bryde sit løfte til befolkningen?
Hvis gennemsnittet i de første tre år er 1.1 %,
så er den samlede stigning, for de tre år: 1.1 • 3 = 3.3 %
i det sidste år må statens udgifter ikke stige mere end: 5 – 3.3 = 1.7 %
Regeringen lover, at statens udgifter over en 4-rig periode ikke må stige mere end 5 %.
I de tre første år er stigningen i gennemsnit på 1,1 % pr. år.
Hvilken ændring må regeringen højst indregne det sidste år for ikke at bryde sit løfte til befolkningen?
Hvis gennemsnittet i de første tre år er 1.1 %,
så er den samlede stigning, for de tre år: 1.1 • 3 = 3.3 %
i det sidste år må statens udgifter ikke stige mere end: 5 – 3.3 = 1.7 %
Svar #1
25. marts 2008 af lesodk (Slettet)
Din metode er ikke rigtig. Hvert år er 1.1% af statens samlede udgifter ikke ens, idet de som nævnt stiger.
hint, benyt renteformlen:
Kn=K0*(1+r)^n
hint, benyt renteformlen:
Kn=K0*(1+r)^n
Skriv et svar til: statens udgifter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
